Hvad gør man, hvis man får motorstop på havet? Hvem kontakter man?

Hvis du oplever motorstop på havet, skal du straks kontakte kystvagten eller søredningstjenesten via VHF-radioen på kanal 16.

Detaljerede skridt ved motorstop på havet

Når du står over for et motorstop på havet, er det altafgørende med en rolig og organiseret tilgang. Det første skridt er at forsøge at identificere og muligvis afhjælpe problemets årsag. Det er dog vigtigt at anerkende, når situationen er udenfor din kontrol, og det er på tide at bede om hjælp.

Kontakt til søredningstjenester foregår som regel via VHF-radioen, som er et standardudstyr på de fleste både. Sørg for at være på kanal 16, som er den internationale nød- og opkaldskanal. Fremlæg din situation klart og præcist: Fortæl, hvor du er (så præcist som muligt), hvad dit problem er, antal personer ombord, og andre relevante detaljer om dit fartøj.

Udover den direkte kontakt til kystvagten eller søredningstjenesten, er det en god idé at anvende fysiske nødsignaler, hvis du har dem ombord. Dette kan være visuelle signaler som nødblus eller lydsignaler, hvis du er indhyllet i tåge. Disse signaler kan hjælpe redningstjenesten med at finde dig hurtigere.

Imens du venter på hjælp, er det vigtigt at holde hovedet koldt og dine medpassagerer informerede. Sørg for, at alle bærer deres redningsveste og bevæg dig kun rundt på båden, hvis det er absolut nødvendigt for at undgå at tippe båden eller forværre situationen.

At have en velfungerende og opdateret VHF-radio ombord sammen med det grundlæggende sikkerhedsudstyr er kritisk. Det er også tilrådeligt regelmæssigt at tage kurser i førstehjælp og søredning, så du er bedre forberedt på nødsituationer.

Serviceydere indenfor kategorien:

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr

På Handyhand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver, du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud